Koud bad

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 12:55

Op zaterdag 6 april heb ik een koude training gevolgd volgens de Wim Hof methode. De middag begon met het onder controle krijgen van de adem. Bij veel mensen zit de adem veel te hoog, het is de kunst om deze naar de buik te krijgen. We gingen oefenen met onze hand in een emmer met ijs. De eerste minuut deed mijn hand enorm pijn, mijn lichaam gaf aan dat ik mijn hand toch echt uit het bad moest halen. Dit deed ik niet. Uiteindelijk kom je langs "het punt" waarna het lichaam de aderen weer opent en de warmte de hand inkomt.

Als kers op de taart ging ik op het einde van de dag twee minuten in een ijsbad van 4 graden. Het komt allemaal aan op de mindset. Ik had mezelf voorgenomen: ik ga het volhouden. Dit gebeurde ook... na een minuut telde de tijd niet meer. Na twee minuten moest ik het bad verlaten terwijl ik er nog niet genoeg van had.

In mijn thriller 'ontspoord' en  'gezien' gaat Denise Verhulst, natuur en kruidencoach uit Drenthe dit ook doen. Hoe ervaart zij dit? Gaat het haar makkelijk af?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.