You can find inspiration when you are not even looking for it

Welkom op mijn blog.

Op dit moment ben ik een thriller aan het schrijven. In deze blog schrijf ik over onderwerpen die mij aanspreken. Deze onderwerpen laat ik vervolgens in mijn thriller terugkomen.

De personages in mijn thriller hebben hier ook mee te maken of mee te maken gehad. 

 

Writersblock, wat nu?

Het zat er deze week al aan te komen, ik voelde het in mijn lijf, in mijn hoofd en in mijn vingers. Er ontbrak iets, er was iets niet meer.  Ik kreeg de hele week al bijna niets meer op papier. Wat is er nou aan de hand, dacht ik.

Lees meer »

Ik voel, ik voel wat jij niet voelt

Ik hoor alles, ik zie alles, alle details komen tegelijk binnen. Ik krijg heel veel indrukken binnen van heel veel mensen om mij heen. Mensen verwachten ook wel vaak dat ik sociaal doe, borrelen, nog even mee uitga. Als ik daar niet aan meedoet, ben ik ongezellig of saai. Maar vanaf het het moment dat ik weet dat ik Hsp-er ben, kan ik mezelf veel beter in acht nemen en dan opeens is mijn hoog gevoeligheid geen nadeel meer maar mijn kracht. 

Lees meer »

Inspiratie, adem van de geest

Afgelopen week raakte ik gefascineerd en geïnspireerd tijdens een interview met Judith Visser bij Omroep Max. Judith Visser is schrijfster. Zij heeft het boek zondagskind geschreven. Dit boek gaat over haar jeugd waarin zij zich anders voelde dan andere kinderen. Veel later is bij haar de diagnose autisme gesteld. Toen vielen de puzzelstukjes voor haar in elkaar.

Lees meer »

Elvis is in the house

Woensdagavond was ik eens zelf deelnemer aan een workshop. Ik liep de zaal binnen en groot was mijn verbazing, want daar zat hij. Mijn Chris zat daar. Het personage Chris uit mijn boek zat daar.

Lees meer »

Personage Juliette

 Mijn hoofdpersonage heet eigenlijk al maanden Juliette, maar dit weekend was ik een langspeelplaat aan het luisteren van Charles Aznavour met de titel Isabelle. Dit prachtige nummer inspireerde mij om mijn hoofdpersonage Juliette toch misschien een andere naam te geven.

Lees meer »

Welkom

Welkom op mijn blog. Ik ben twee maanden geleden begonnen met het schrijven van een thriller. In dit blog neem ik jou graag mee in mijn schrijfproces. De eerste stap was het verzinnen van de personages.

Lees meer »