Personage Juliette

Gepubliceerd op 10 november 2020 om 09:36

 Mijn hoofdpersonage heet eigenlijk al maanden Juliette, maar dit weekend was ik een langspeelplaat aan het luisteren van Charles Aznavour met de titel Isabelle. Dit prachtige nummer inspireerde mij om mijn hoofdpersonage Juliette toch misschien een andere naam te geven.

 

Maar, het blijft natuurlijk een gepuzzel welke naam hoort. Hoe verzin je een naam die past bij een karakter? Een pakkend personage valt of staat met de juiste naam. Een stoere held met de naam Jan komt misschien niet realistisch over.  Noch een sexy diva die Mien heet. Welke naam voor je karakters? Wat duidelijk is, is dat het een Franse naam moet worden. Mocht je zelf een boek willen schrijven, dan kun namen zoeken op bijvoorbeeld babynamensites. Er bestaan ook name generators die namen voor je bedenken. Die zijn vooral voor fictie en fantasy verhalen. Mocht je een naam bedacht hebben, is het leuk om met je vrienden/vriendinnen eens te checken. Dit heb ik ook gedaan bij een vriendin. Het mooie was dat omschrijving van de hoofdpersoon die ik in mijn hoofd had, klopte met wat mijn vriendin had verzonnen. Ik had haar alleen de naam en foto gegeven. 

Mijn hoofdpersoon Juliette, is een vrouw van 40 jaar, zij is scenarioschrijfster met een voorkeur voor historische drama's. Ze heeft een uitslag gekregen die haar grootste wens kan ontnemen, het moederschap. Juliette is single, is dochter van dove ouders, Franse vader en Nederlandse moeder. Juliette is sensitief, lief en dromerig. Misschien lijkt ze wel op Juliette Greco? Vrijwel alle grote Franse chansonniers, van Charles Aznavour tot Charles Trenet en van Georges Brassens tot Jacques Brel, schreven voor haar. Misschien toch maar blijven bij de naam Juliette?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.