Leef jij jouw droom nu?

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 12:00

Iedereen heeft dromen. Iets wat je het allerliefst zou doen. Waar je vroeger al naar uit keek om te doen in je leven. Maar leef jij je droom nu? 

Als klein kind wilde je vast piloot, brandweer, zangeres, politieman of schooljuf worden. Naarmate je ouder wordt, veranderen deze dromen of verdwijnen ze wellicht. Vaak wordt als reden gegeven dat er geen tijd is of dat het moment niet juist is. Veel mensen jagen ook door angst hun dromen niet na. Door de angst om fouten te maken of de verkeerde keuze te maken, beginnen sommigen er bijvoorbeeld niet eens aan. Hoe mooi is het als je kunt en wilt blijven dromen. Dat je blijft dromen over iets dat je nog wilt bereiken, iets dat je nog wilt doen of iets dat je nog wilt worden?

Mijn droom is altijd geweest om een boek uit te geven. Dit heb ik al twee keer mogen doen via eigen beheer maar deze derde keer voelt het anders. Ik ambieer het om nu een boek te laten uitgeven door een 'echte' uitgeverij. Mijn droom wordt steeds realistischer en ik merk dat ik steeds enthousiaster en zekerder wordt dat het mij echt gaat lukken. Het voelt als een  soort van levensmissie om deze droom uit te laten komen.

Met enige regelmaat hoor ik van mensen hoe geweldig het is om je dromen na te jagen. Mensen wensen hun kinderen dat toe en doen het zelf. Ook hoor ik weleens de andere kant. Dat je je niet moet blind staren op dromen omdat je dan niet in het heden leeft. Dromen najagen klinkt wel alsof je jacht zou moeten maken op iets dat er nu nog niet is. Je jaagt omdat je het echt héél graag wil hebben of bereiken. Het is maar net hoe je het bekijkt, vind ik. Er is zo’n mooie uitdrukking: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’, dus wat mij betreft, ga je dóór met jagen net zolang tot je droom werkelijkheid is geworden. 

Wist je dat je waarschijnlijk meer kunt dan je nu dagelijks doet? Wat doet er écht toe? Waar word jij warm van? Misschien is dat iets om bij jezelf naar op zoek te gaan. En ja, je droom of plan kan mislukken. Je kunt je zekerheden kwijt raken, maar in hoeverre is dat écht het geval? Zijn er misschien creatieve oplossingen te bedenken? Ook de mening van anderen kan heel eng zijn. Dat leer je als kind al. Als je bijvoorbeeld graag hardop zong thuis en je deed dat vervolgens ook op school, dan werd je misschien wel uitgelachen. Zo leer je dat wel af. Je ontwikkelt schaamte. Als kind heb je hier nog geen last van, maar zodra je ouder wordt gebeurt dit helaas vanzelf.

De kunst is dan om je dromen en ambities niet te verliezen, maar erin te blijven geloven. Ondanks dat de mensen om je heen het er misschien niet mee eens zijn, Natuurlijk moet je wel met je beide benen op de grond blijven staan, maar hoe heerlijk is het om zo af en toe even weg te zweven en te fantaseren over je diepste wens of droom. Als je je hart volgt, zul je nooit spijt hebben dat je je droom hebt nagejaagd.

 “Outside of your comfort zone is where the magic happens” 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.