Ik droom, ik droom wat ik wil dromen

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 14:53

Al sinds mijn jeugd droom ik dat ik word achtervolgt door een leeuw en dat ik vlucht  via de regenpijp naar beneden. Het speel zich altijd af in mijn ouderlijk huis in Venhuizen. Hoe graag zou ik deze droom willen veranderen in een mooiere droom, wellicht dat ik de leeuw achtervolg in plaats van hij mij?

 

Ik las gisteren ook dat deze droom eigenlijk een mooie betekenis heeft. Dromen over dieren gaan over verborgen krachten. Krachten die je weggestopt hebt en die zich weer aan je opdringen. Of krachten die je aan het ontwikkelen bent. In mijn geval is het geen gevaarlijke leeuw, dus ik ben wellicht krachten aan het ontwikkelen.

Ook kwam ik uit op lucide dromen.  Een lucide droom is  een droom waarin de dromer zich bewust is van het feit dat hij of zij droomt. Je kunt als je beseft dat je droomt, je droom gaan regisseren. Maar met lucide dromen kun je alles wat je je maar kunt voorstellen ervaren alsof het echt is, enkel met de kracht van je (on)bewustzijn. Dat klinkt interessant, dacht ik. Voordat je dus gaat slapen moet je geest zo veel mogelijk tot rust brengen, zodat je helder de nacht in gaat. Daar kun je meditatie voor gebruiken.

Mediteren doe ik elke avond al, dus dat is al de eerste stap naar lucide dromen. Een droomdagboek bijhouden is ook een manier.  Je kunt ook een mantra herhalen zoals:  de volgende keer dat ik droom, besef ik dat ik droom. Deze of een vergelijkbare mantra herhaal je net zolang totdat je voelt dat je gemakkelijk in slaap kunt vallen. Het is een fascinerend onderwerp dat het proberen waard is. Wellicht dat ik morgenochtend wakker wordt en dat de leeuw en ik vrienden zijn geworden.

 

In mijn boek staan ook lucide dromen centraal, maar ook visioenen.  Juliette, de hoofdpersoon heeft ook lucide dromen en visioenen. Ze heeft geoefend, gelezen en het lukt haar deels om haar dromen te regisseren. Juliette is scenarioschrijver en deze dromen helpen haar om haar scripts te schrijven. Waar is ze naar op zoek? Naar zichzelf of naar de verdwenen Marijke?  Uiteindelijk via lucide dromen en visioenen zal Juliette achter de waarheid komen van de verdwijning van Marijke. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.