Liefde is als een puzzel

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 10:56

Liefde is als een puzzel. 

Herken je dat ook? Als jouw liefdesrelatie weer uitgaat, dat je gaat denken dat je wellicht niet geschikt bent voor een relatie.  Het lijkt op een liefdespuzzel waarin je de stukjes steeds moet verbuigen en vervormen om te zorgen dat het blijft passen. Waarin je steeds een ander puzzelstukje probeert te zoeken dat wel past of weer tijdelijk past. Je weet niet waarom het niet past en vraagt je af waar het aan ligt.  Ligt het aan jezelf of aan de ander of de combinatie? Je wordt uiteindelijk onderdeel van de puzzel van een ander. Je gaat concessies doen of je manipuleert de ander net zolang totdat hij of zij in jouw puzzel past. 

 

Totdat je een nieuwe liefdesrelatie krijgt waarin opeens alle puzzelstukjes passen. Een puzzel waarin alle stukjes geruisloos en perfect in elkaar passen. Een puzzel waarin je een eenheid voelt met jezelf en met de ander, een puzzel die aan alle kanten past en waarin je geen andere puzzelstukjes meer wilt zoeken.  

Ik las op de site van Nieuwetijdskind het volgende:

Mijn geliefden en ik passen op een unieke en wonderlijke manier als puzzelstukjes in elkaar. We lijken genoeg op elkaar om op een diep niveau elkaar te kunnen begrijpen. En we verschillen genoeg van elkaar om elkaar verder te helpen op ons eigen pad. Om aan te vullen wat we nodig hebben. Om bij elkaar andere deuren te kunnen openen zodat we grote sprongen kunnen maken. We houden elkaars hand vast terwijl we over steeds weer nieuwe drempels stappen. 

Wat is het geheim van een relatie die met alle puzzelstukjes in elkaar past? Ik geloof nog steeds dat zelfliefde een belangrijke factor is in het slagen van deze liefdesrelatie en in het vinden van je zielsverwant of tweelingziel. Mijn moeder zei altijd: als je genoeg van jezelf houdt, dan kun je pas van iemand anders houden. Er zijn veel onderzoeken naar het geheim van gelukkige stellen.  Een voorwaarde voor het vinden van je tweelingziel (is 1 gesplitste ziel verdeeld in twee lichamen. Tweelingzielen hebben in vorige levens veel met elkaar geleefd) is ook dat je emotioneel en geestelijk op eigen benen staat. 

Onbelemmerd liefhebben is jezelf, de ander, de wereld en je leven liefhebben zonder belemmering. Dit betekent voor mij met liefde kijken naar mezelf en naar mijn lief, de stroom te volgen, emoties te voelen, te geven en te ontvangen.  Mezelf en elkaar vullen met liefde en vol blijven voelen. Van elkaar blijven leren en in verbinding blijven met elkaar. Mijn hart blijven volgen naar waar het heen leidt. 

Voor HSP'ers kan een relatie ook uitdagend zijn. Je mag daarin ook jezelf liefde geven, maar dat voelt vaak heel onnatuurlijk voor hoog sensitieve mensen. We kunnen de emoties van anderen zo heftig voelen, dat we makkelijk meegaan in de emotie van de ander. Maar als je van jezelf houdt, zorg je ook dat je krijgt wat je zelf nodig hebt.  Je kunt dan zo vrij en liefdevol geven als je wilt.  En als je lief ook van zichzelf houdt, geeft hij of zij net zoveel terug aan jou.  

Liefde is als een puzzel. als je de ware liefde hebt gevonden, vallen alle stukjes op hun plek. Alles lijkt opeens vanzelf te gaan en alles voelt opeens goed. Het lijkt een Utopie, maar uit eigen ervaring weet ik nu dat dit ook de echte mooie bijzondere werkelijkheid kan zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.