HSP, wat nu?

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 09:54

In januari 2021 heb ik via Instagram een training gevolgd over HSP. Natasja van de Inspiratie sprak elke dag, voor 14 dagen lang, een videoblog  in over de verschillende aspecten van HSP oftewel High Sensitive Persons. Ook gaf zij diverse meditaties en overwegingen mee voor die dag. Een enorm interessant en leerzame training waarin ik weer erg veel geleerd heb over High Sensitive Persons.

 

Wat ben ik blij dat ik nu eindelijk een naampje kan hangen aan het gevoel van 'anders zijn'.  En dat er ervaringsdeskundigen zijn die daar een uitleg aan geven waarbij ik alleen maar kan knikken en herkenning en erkenning kan voelen. Dat geeft mij het gevoel dat ik toch niet zo 'anders ben'. 

Thema's als intuïtie, emotie, thuiskomen, overprikkeling, balans zoeken kwamen aan bod in deze training. Wat ik zelf erg interessant vond, was het verschil tussen intuïtie en emotie. Wanneer is iets een intuïtie (zuiver gevoel) en wanneer is iets een emotie ( met een gedachte voorafgaand). Ik volg vaak mijn intuïtie, maar vlak daarna volgt dan een emotie waardoor ik weer ga twijfelen aan een keuze. Terwijl ik eigenlijk al intuïtief weet dat die keuze goed of fout is. De emotie en dus de gedachte maakt mij dan aan het twijfelen. 

En ze gaf ook tips over het voorkomen van energetisch leeglopen. Deze tips had ik graag eerder willen weten, maar nu kan ik ze in de praktijk gaan brengen.  En dan ook het thema overprikkeling. Natasja legde mooi uit dat het filter bij HSP-ers anders werkt dan bij niet HSP-ers. Wij krijgen als HSP-ers veel meer binnen. Wij kunnen veel moeilijker filteren, en moeten daardoor veel meer verwerken en dat kost energie en daardoor raken we sneller overprikkelt.

 

Natasja, dank je wel voor deze mooie training!

 

Ben je zelf geïnteresseerd in deze training? Dan kun je met deze code : Nicole10procent wel 10% procent korting krijgen. De eerstvolgende datum dat de cursus weer gaat lopen is 22 februari. Dus meld je snel aan, want het is echt heel interessant!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.